Smält smör i en kastrull, häll i mjöl och rör runt.
Häll på 2 dl fond, 1 dl vitt vin och 5 dl grädde. Låt koka ihop under några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg fisken i en ugnsform och häll på såsen. Om man vill så kan man strö över lite ost.
Gratinera i ugnen på 200 grader tills fisken är färdig, ca 30 minuter.
Toppa med våra egensaltade räkor och dill precis innan servering.
Servera med ris, pressad potatis eller varför inte spritsa duchess i formen innan ni kör in den i ugnen?!
Ingredienser:
Den är så enkel att göra och trots det så är den så magiskt god.
Blanda allt i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Vi brukar rekommendera att toppa soppan och här är det bara fantasin som sätter stopp. Olika varor passar till olika tillfällen.
Till vardags, tillsätt laxfilé och torsk för att få en matigare variant.
För stunderna man vill ha det lilla extra, variera mellan havskräftor, halstrade pilgrimsmusslor eller hummer, ostchips och grissini. Allt detta hittar ni på så klart på skaldjursfabriken.
Ingredienser:
Bryn schalottenlök, tillsätt vitlöken när schalottenlök börjar bli blank.
Häll på fond och grädde, låt det koka ihop till en krämig konsistens.
Här kan man variera med skaldjur efter smak och säsong.
En återkommande favorit hos oss är med havskräftor, råräkor och musslor.
Toppa med parmesan, riven citronzest och dill.